Elektronik için İkinci El Eşya

04.02.2022
Elektronik için İkinci El Eşya

Elektronik için ikinci el eşya çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Elektronik başlı başına bir şans işidir. Sıfır alınan bir elektronik eşyada bile büyük sıkıntılar çıkabilmektedir. Milyonlarca üretilen elektronik eşyalar arasında sıkıntılar çıkabilirken elektronik için ikinci el eşya almak isteyenlerin çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Dolayısı ile de öncelikle yapılacak, akla gelecek şey ikinci el mağazasının güvenilir olması ve satılan ikinci el eşya için deneme süresi vermesi, varsa devam eden garantisinin alınması ve alınırken de test yapılması oldukça önemli detaylardır. İkinci el mağazası alıcılara güven vermiyorsa ikinci el eşya görünürde ne kadar iyi olursa olsun alınmaması yapılacak en doğru hareket olacaktır.

Elektronik için ikinci el eşya alırken dikkat edilmesi gereken nokta alınacak olan eşyanın tasarruf sağlamasıdır. Alınması planlanan ikinci el eşya alımı sırasında ürünün orijinal olup olmadığına bakılmalıdır. Günümüzde orijinal olmayan taklit olan elektronik eşyalar piyasada çok fazla bulunmaktadır. Taklit olmasına rağmen orijinali gibi değer biçilmektedir. Dolayısı ile alınması planlanan ikinci el eşyanın orijinal olup olmadığına bakmak oldukça önemlidir.

Elektronik için ikinci el eşya alımı sırasında özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle özetleyebiliriz:

  • İlk olarak ikinci el mağazasının güvenilir olup olmadığı,
  • İkinci el eşya alınan mağazanın alınmak istenen elektronik eşyaya kendi kapsamında da garanti sunması ve servis hizmeti sağlaması oldukça önemli bir noktadır.
  • İkinci el eşya alınması planlanan ürünün mümkünse mağazada test edilmesi de oldukça önemlidir. Ancak ikinci el mağazalarında test edilemeyecek olan elektronik ürünler bulunmaktadır. Buzdolabı, dondurucu, çamaşır makinesi vb. ürünlerin belli bir süre deneme şansı verilmesi gerekmektedir. Bu süre içinde kullanılan ürünlerde bir sorun olup olmadığı ortaya çıkmaktadır.
  • Alınması planlanan elektronik için ikinci el eşya mağazalarının ürünlerle ilgili bakım hizmeti sunması varsa devam eden garantinin alınması, bir problem söz konusu olduğunda muhatap bulunabilmesi oldukça önemli detaylardır.

Elektronik için ikinci el eşya alımı çok fazla dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu nedenle de çok titiz davranılmalı ve güvenilir mağazalardan alış veriş yapılmalıdır.



Tümü